Бабакар Дион: В Локомотив мога да се развивам като футболист

Едно от новите попълнения на “черно-белите” Бабакар Дион говори пред камерата на lokomotivpd.com.

Белгиецът говори за себе си, предстоящата среща с Хебър, както и за това защо неговото семейство не е било щастливо, а ядосано след негово попадение.

Ето какво заяви той:

Роден съм в Сенегал, но съм израснал в Белгия в град Варегем. Там започнах и да играя футбол, тренирах като дете в Зулте Варегем. Впоследствие преминах в Мускрон, където подписах и първи професионален договор.

Извън терена – започнах да следвам “Бизнес мениджмънт” в  университет, но дадох пауза на това начинание, за да се фокусирам изцяло върху футбола. И дойдох тук, в Локомотив, за мен това е страхотна възможност да се покажа на света и да се развивам като футболист.

Интересна история е, че съм юноша на Варегем. Първият ми гол в професионалния футбол е именно срещу Варегем с екипа на Мускрон. Спомням си, че много хора от моето семейство и приятели, които са фенове на Варегем, ми бяха малко ядосани заради този гол.

Когато получих възможността да дойда в Локомотив (Пловдив), аз изобщо не се замислих, възползвах се от предложението. Всички тук ме приеха много добре – както съотборниците, така и хората от администрацията.

В съблекалнята се разбирам най-добре с играчите, които говорят френски – Пиер Зебли, Райън Бидунга и Венсан Марсел. Но ще дам най-доброто от себе си, за да науча български, за да мога да комуникирам свободно с останалите.

В неделя играем срещу Хебър. Новаци са, но са със солидна игра в защита, освен това имат и много нови попълнения. Но играем у дома и искаме да спечелим заради феновете ни. Разчитаме и на тяхната подкрепа, за да се поздравим с победата!“.