Без журналисти на домакинството на Локомотив с Етър

Във връзка с решенията на Министерски съвет и заповед № РД – 01-117/08.03.2020 година на Министъра на здравеопазването и в следствие на предприетите мерки за ограничаване разпространението на вирус  COVID-19, Българския футболен съюз постанови всички първенства и турнири в аматьорския футбол да бъдат преустановени съобразно обстановката в страната и решенията на Националния оперативен щаб.

Срещите от Първа и Втора професионални футболни лиги ще се играят без публика, като на срещите ще се допускат само лицата от ФК, пряко ангажирани и отговорни за нормалното протичане на срещите. Преустановяват се всички изисквания за Микс – зони и пресконференции след срещите, като се допускат само журналисти, оператори и служебни лица от електронните медии с право на директно излъчване на двубоите. Допускат се оператори на клубните камери на участващите ФК. Всичките описани лица с право на достъп се вписват в списъци, които се представят в отдел „Спортно-технически“ при БФС за съгласуване.

Във връзка с договора за телевизионни и рекламни права между БФС и Футбол Про Медиа бихме желали да Ви информираме за медиите, които получават достъп до стадионите, на които се провеждат мачовете от Първа лига и турнира за Купата на България, сезон 2019/2020 г.:
  •  телевизионно заснемане – екипите на НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП
  •  излъчване по радио – екипите на Българското Национално Радио /БНР/ и Дарик радио
  •  излъчване по интернет – екипите на GONG.BG и SPORTAL.BG