Георги Иванов: Безкрайно много съжаляваме за ситуацията с Греъм и Десландес

Спортният директор на Локомотив (Пловдив) Георги Иванов разясни ситуацията с двамата играчи под наем от Уулвърхямптън – Джордан Греъм и Силвен Десландес в интервю пред lokomotivpd.com. Футболистите се завръщат в Англия, след като не бяха картотекирани.

Г-н Иванов, много от феновете на Локомотив се питат какво се случва с двамата играчи, които дойдоха под наем от Уулвърхяптън – Джордан Греъм и Силвен Десландес?

Джордан и Силвен си тръгнаха обратно за Англия, защото не можахме да ги картотекираме по време на трансферния прозорец по вина на БФС. Техните ТМС (трансферни системни) мениджъри не успяха в срок да регистрират играчите и двамата останаха без права да се състезават за Локомотив. Съжаляваме, че двама добри футболисти си отидоха и не можахме да ги ползваме. Локомотив е най-потърпевш от ситуацията, водихме дела, но УЕФА не разреши да ги картотекираме заради грешката на футболния съюз.

Да очакваме ли някой от двамата да се завърне в Локомотив?

Проведохме разговори със спортния директор на Уулвърхямптън и получихме уверението, че Джордан Греъм може да подпише отново с нас след 1 януари 2020г., но това е вече въпрос на преговори. Пак казвам, Локомотив няма вина за случилото се.

Кой е виновен в цялата ситуация?

Мениджърският екип на ТМС системата във футболния съюз. Локомотив качва всички необходими документи на играчите в рамките на трансферния прозорец. От БФС, и в частност ТМС мениджърите, изпуснаха срока и не регистрираха Джордан и Силвен. Oт Локомотив направихме опит по съдебен начин да ги картотекираме, наехме адвокат, но не получихме разрешение. Уулвърхяптън прецени, че играчите трябва да прекратят своите договори с Локомотив и да се завърнат в Англия, за което ние безкрайно много съжаляваме.