Локомотив с победа над Хебър на “Лаута”

Представителният отбор на Локомотив (Пловдив) записа втора победа в шампионата. “Черно-белите” надвиха Хебър с 2:1 и се поздравиха с втори домакински успех. Бабакар Дион и Преслав Боруков бяха точни за “черно-белите”.

Двубоят започна вихрено и още в 33-ата секунда Локомотив откри резултата! Бирсент Карагарен напредна от ляво и подаде към Бабакар Дион, който засече в наказателното поле за 1:0. Гостите отговориха с опасна възможност пред вратата на Пиргов. Манев бе изведен на добра позиция, като стреля встрани от целта. В 25-ата минута Дион бе близо до второ попадение, но стреля над вратата на Дебърлиев. В 33-ата минута гостите стигнаха до дузпа. Пиер Зебли имаше съприкосновение с Емануил Манев в наказателното поле, а съдията Васимир Ел-Хатиб посочи бялата точка. Зад топката застана Тодор Чаворски, който бе точен за 1:1. В добавеното време на първата част изстрел на Карагарен мина встрани от вратата.

В 64-ата минута Локомотив отново излезе напред в резултата! Бабакар Дион центрира в наказателното поле, а там резервата Преслав Боруков засече за 2:1. Гостите отговориха с шанс на Хамдиев, но той не успя да преодолее Пиргов. В 84-ата минута “черно-белите” можеха да реализират трето попадение. Каракашев намери добре Карагарен, който стреля на сантиметри от страничната греда.