Нова запомняща се европейска вечер за Локомотив след победа над Словачко

Представителният отбор на Локомотив (Пловдив) записа нова запомняща се европейска вечер. “Черно-белите” победиха Словачко с 1:0, а единственото попадение отбеляза Петър Витанов в 89-ата минута.

В 22-ата минута Лукас Салинас получи топката, напредна и стреля, но слабо, а Филип Нгуен улови без проблеми. В 30-ата минута центриране на Конър Руан намери Димитър Илиев в наказателното поле, но капитанът не успя да нацели добре топката. В 34-ата минута Сисилия изведе Холцер, който се озова очи в очи с Пиргов. Нападателят на гостите стреля право в стража на “черно-белите”, който се отчете с важна намеса.

В 51-ата минута Руан изведе Минчев, а той стреля опасно от воле покрай вратата на Словачко. В 74-ата минута главният съдия Карим Абед се контузи и бе заменен от четвъртия съдия. В 89-ата минута Локомотив откри резултата! Димитър Илиев даде технично към Георги Минчев, който стреля, топката бе блокирана от защитник в небесносиньо, но отиде при Петър Витанов. Полузащитникът на Локомотив разстреля Нгуен с шут от воле и се разписа за 1:0!

Реваншът е след седмица в Ухерске Храдище в Чехия.