ПФК Локомотив стана един от учредителите на Съюз на европейските клубове

ПФК Локомотив Пловдив стана един от учредителите на Съюз на европейските клубове (UEC – Union of European Clubs)! Ключовото събитие за футбола на Стария континент се случи в понеделник на специалнa церемония в Брюксел! Единственият поканен клуб от България сред учредителите бе именно ПФК Локомотив!

Съюзът на европейските клубове е най-новата организация във футбола, която е заложила редица стратегически цели, като сред тях са по-голям дял в разпределението на солидарните плащания от европейските клубни турнири, за да се подсили допълнително основата на футболната пирамида и по-силен глас за малките и средни европейски клубове при взимането на решения за формата и достъпа до турнирите на УЕФА.

На историческото събитие бяха и Маргаритис Шинас (вицепрезидент на европейската комисия), Хавиер Тебас (президент на Ла Лига), Томаш Франковски (евродепутат). В учредяването участваха 40 клуба от 25 държави, сред които Англия, Испания, Германия, Италия, Португалия и др.

За ПФК Локомотив Пловдив е чест да бъде част от поканените на UEC – Union of European Clubs. Сигурни сме, че резултатите от работата му няма да закъснеят!