Трилър с 20 дузпи прати Локомотив на полуфинал за Купата!

Представителният отбор на Локомотив (Пловдив) се класира за полуфиналите за Купата на България. След равенство в редовното време, продължения и инфарктни 20 дузпи, “черно-белите” елиминираха Етър във Велико Търново със 7:8 (1:1).

Локомотив изоставаше в редовното време, но в 81-та капитанът Димитър Илиев върна пловдивчани в мача. В продълженията не падна гол, а при дузпите Етър можеше да спечели на 3 пъти, но Илко Пиргов със своите изяви класира “черно-белите” напред.

В 7-та минута Крум Стоянов получи от ляво, върна към средата на наказателното поле, където Румен Руменов стреля над вратата. В 13-та минута Един Бахтич нахлу в наказателното поле на Етър, финтира защитник и стреля, но шутът му бе блокиран. В 73-та минута Батрович намери Румен Руменов, който бе съборен в пеналта от Милош Петрович. Отсъдената дузпа бе реализирана от Иван Стоянов за 1:0 за Етър. Локомотив отговори бързо и в 81-та минута резултатът бе изравнен. Анте Аралица отклони с глава към Момчил Цветанов, той нацели топката, тя стигна до Димитър Илиев, а папитанът на “черно-белите” засече и се разписа за 1:1.

При продълженията сериозни ситуации липсваха и двата отбора преминаха към изпълнение на дузпи.

Димитър Илиев бе точен, но последваха два последователни пропуска на Елитон Жуниор и Асен Георгиев. Домакините можеха да спечелят, но Иван Стоянов стреля над вратата, а Илко Пиргов отрази удара на Милчо Ангелов, с което Локомотив се върна мача. Двата отбора си размениха по още един пропуск, преди Пиргов да хване 20-та дузпа, с която осигури победата на Локомотив.

При дузпите:
0:1 Димитър Илиев
1:1 Велко Батрович
1:1 Елитон Жуниор – пропуск
2:1 Георги Сърмов
2:1 Асен Георгиев – пропуск
3:1 Артьом Артюнин
3:2 Бирсент Карагарен
3:2 Милчо Ангелов – пропуск
3:3 Ален Ожболт
3:3 Иван Стоянов – пропуск
3:4 Момчил Цветанов
4:4 Румен Руменов
4:4 Димитър Везалов – пропуск
4:4 Крум Стоянов – пропуск
4:5 Абделхаким Буна
5:5 Венцислав Василев
5:6 Милош Петрович
6:6 Никола Колев
6:7 Стивън Езе
6:7 Пламен Гълъбов – пропуск