Ветераните на Локомотив върнаха визитата в Стар Бешенов, Румъния

В началото на месец юли тази година ветераните на Победа (Стар Бешенов) бяха специални гости на Локомотив (Пловдив) по лична покана на Христо Крушарски. Проведе се приятелска среща на “Лаута”, а на раздяла двете страни се разбраха, че “черно-белите” ще върнат визитата в Румъния. Така и стана – ветераните на Локомотив посетиха северната ни съседка през изминалите два дена.

Всички от родна страна бяха посрещнати изключително топло и гостоприемно от банатските българи, които живеят в Стар Бешенов, но корените им са от село Ореш и Чипровци.

Почти всички активности се състояха на стадион “Христо Стоичков Арена” в село Стар Бешенов, като събитието се превърна в истински футболен празник. Беше организиран минитурнир на принципа всеки срещу всеки. Включиха се тимовете на Победа (Стар Бешенов), Стрела (Ореш) и Локомотив (Пловдив).

“Черно-белите” надвиха Стрела с 5:1, но отстъпиха с 0:1 на Победа. В третата среща тимът от Стар Бешенов надви този от Ореш с 2:0.

Делегацията на Локомотив направи и специална обиколка в местността, като бяха посетени музеи, паметници и църква, в която литургията винаги се състои на старобългарски.

За финал беше организирана и специална вечеря, на която предстоеше размяната на подаръци. Христо Крушарски и ветераните на Локомотив подариха по един официален екип на “черно-белите” на домакините от Румъния, а те върнаха жеста със специална картина с изобразен на нея бик. Пожеланието от задната страна на платното беше ясно и категорично – Локомотив да стане шампион в най-скоро време!

На раздяла двете страни си обещаха, че ще продължат да поддържат своите приятелски отношения и в бъдеще!

Благодарим ви за демонстрираното уважение!