Официален сайт
ПФК Локомотив Пловдив

Войн Войнов: Градим отбор, който да радва феновете ни

Старши-треньорът на Локомотив Войн Войнов даде пресконференция за представителите на медиите преди първата тренировка на своя тим за новия сезон. Вижте какво заяви треньорът:

Изпратихме една добра година за Локомотив, като накрая можехме да се представим и по-добре. Трябваше да победихме в един мач или да завършим наравно. Не го направихме и съжаляваме. Съжаляваме най-вече за публиката, която знаем колко много ни обича.

За следващата година трябва да изградим един боеспособен отбор, с който да зарадваме най-вече феновете. В такъв момент е малко трудно за нас, тъй като трябва да се разделихме с някои играчи. От три дни нашите футболисти тренират по самостоятелни програми. Два дни ще сме тук и ще се направят и медицински прегледи. В събота заминаваме на подготовка в Боровец. В Говедарци имаме 2 добри терена – на европейско ниво. Теренът в Самоков също  е много добър. Ще държим да подготвим много добре отбора. Имаме набелязани контроли, уреждаме в момента и четвъртата. На 23 с АЕЛ, на 30 със Витоша Бистрица и на 04.07 със Царско село. Последния мач по всяка вероятност ще е с Верея или с отбора на Септември.

За сега от отбора са си тръгнали: Харуби, Горанов, Котев, Тунчев (остава треньор в щаба), Любенов, Шоко и Луке. По всяка вероятност ще има и други освободени. Ще имаме между 7 и 8 чужденци на проби. Няма да привличаме играчи само за идеята, че трябва да имаме нови играчи. Ще ги гледаме внимателно в контроли и тогава ще преценяваме, дали да ги привличаме.

Обширната пресконференция можете да изгледате в следващите 2 видеа: