Завинаги един от нас!

Уважаеми локомотивци,

през 2015 година г-н Христо Крушарски пое издръжката на ПФК Локомотив 1926 (Пловдив). Тогава той бе малко познато име сред локомотивската общественост, но бързо бе “погълнат” от “черно-бялата” магия. И имаше едно простичко желание – отборът да побеждава, да играе красив футбол и да радва феновете. Бавно, но сигурно нещата започнаха да се случват.

Под негово ръководство “локомотивът” набра скорост, а впоследствие потегли на пълна пара. Минаваше транзит през различни гари в България и Европа.

В две поредни години ПФК Локомотив триумфира с Купата на България! Исторически успехи над Ботев (Пловдив) и ЦСКА-София насред столицата зарадваха хилядите ни фенове! Лудогорец бе надигран и победен на своя стадион, за да може да бъде вдигната и Суперкупата! Последва сезон, в който “черно-белите” записаха изразителни (на моменти отлични) резултати и стигнаха до сребърните медали – вицешампиони на България!

Големи успехи, които подхождат на ПФК Локомотив! И те ни накараха да мечтаем за още и още!

“Черно-белите” изиграха редица срещи от Лига Европа и Лигата на Конференциите – и това в три поредни сезона. Стадион “Локомотив” бе лицензиран от УЕФА. Година след година следваха паметни мачове на европейската сцена с отбори като Спартак (Търнава), Страсбург, Искра (Даниловград), Тотнъм, Словачко и Копенгахен.

Симбиозата между президент, ръководство, футболисти и фенове беше пълна. В хубави и лоши дни магията на Локомотив се запази!

Започна се реконструкция на стадиона, планиране на база в ЖК “Тракия”, бяха направени и два терена на високопланинската база в село Говедарци. През 2016 година бе сменена и тревната настилка на централния терен на “Лаута”. Инвестициите не спираха!

И всичко това под ръководството на Христо Крушарски! Каквото и да кажем за него ще е малко. Но едно е ясно! Той записа не веднъж, не два пъти, а безброй пъти името си със златни букви в историята на Локомотив!

Машинистът на влака, който не се спираше пред нищо!
Диригентът на “черно-белия” оркестър!
Президентът, който сътрови истинска “черно-бяла” епопея!

Човек, който не изневери на принципите си!
Човек, който не изневери на идеите си!
Човек, който не се отказваше и предаваше пред трудностите!
Човек, който помагаше на всички!
Голям Човек!

Настъпи време да си кажем довиждане, а не сбогом!
Защото Христо Крушарски винаги ще има място на стадион “Локомотив”!

Винаги ще помним, винаги ще бъдем благодарни!
Завинаги един от нас! Завинаги “черно-бял”!

А занапред? Заветът ще бъде продължен! Гладни сме за нови успехи, нови купи, нови магични европейски вечери! И ще ги постигнем!

Защото ние сме Локомотив Пловдив и нашето семейство е неразрушимо!

Благодарим ти, Grande Presidente!
Поклон!

В галерията са използвани снимки на lokomotivpd.com, sportal.bg, marica.bg.